Gastouders in Maastricht

Ik ben Hellen Meijer-Groten. Geboren in 1968. Samen met Richard hebben wij 3 kinderen een jongen en twee meiden. Ook hebben we een geadopteerde hond die Dotje heet. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als Gastouder (20 jaar). Gedurende de basisschool tijd van onze kinderen heb ik veel meegeholpen en me ingezet op deze school. Zo produceerde ik musicals, begeleide meerdere activiteiten en was lid van de oudervereniging. Ik deed voor- en tussen en naschoolse opvang. Elk jaar help ik nog bij de afscheidsmusical van groep 8. Mijn hobby’s zijn knutselen en zingen. Zelf dirigeerde ik een aantal jaar het jeugdkoor Voice. Ook heb ik nog een tijdje als vrijwilliger verschillende taken op me genomen voor de gemeenschap hier. Onder anderen deed ik vrijetijdsactiviteiten met gehandicapten.
 
Mijn Gastouderschap typeert zich vooral in gezelligheid in een huiselijke omgeving. Bij ons wordt veel geknutseld en muziek gemaakt. We bakken binnen koekjes en buiten zandtaartjes. We oefenen ook de alledaagse dingetjes. Samen spelen maar ook hoe krijg ik mijn schoenen aan enz. Er wordt ook heel erg ingegaan op wat zich op een dag voordoet. Een simpel voorbeeld is, we drinken melk en de vraag is waar de melk gemaakt wordt. Dat onderzoeken we dan.
 
Baby’tjes mogen hier volledig hun eigen ritme volgen. Hellens Huisje is een plek waar kinderen een stukje thuis vinden als mama en papa moeten werken. Er zijn geen aparte ruimtes voor de kinderen alles gebeurd zoals thuis in de woonkamer of aan de eettafel. Slapen vindt boven plaats in de 3 slaapkamers van ons en onze kinderen, in een campingbedje. Er is genoeg speelgoed voor alle leeftijden. Kinderstoeltjes, wipstoeltjes, een box e.d. zijn aanwezig.
 
Ik doe dit werk nog steeds met heel veel plezier. Mijn oppaskindjes horen er helemaal bij. Elk kindje is anders in zijn eigenheid en talent. Ik probeer dit zoveel mogelijk te ontwikkelen en geef hier de ruimte voor. Een heel fascinerend beroep!
 
Groetjes!
 
Hellen