Over Joekie

Gastouderbureau Joekie

Gastouderbureau Joekie, een gastouderbureau waarbij het kind centraal staat.

Op 1 januari 2007 nam Marjo Vroemen het initiatief om dit idee in praktijk te brengen. Een kleinschalig bureau dat goed aansluit bij persoonlijke, flexibele en kleinschalige gastouderopvang. Op 1 augustus 2016 is dochter Janet van Ek erbij gekomen en is Gastouderbureau Joekie een V.O.F. geworden. Net als de opvang, blijven we in huiselijke kring.

In de huidige tijd worden organisaties voor kinderopvang groter door fusies en overnames. Wij blijven ons onderscheiden door onze persoonlijke aanpak. Uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk goede en vertrouwde opvang voor uw kind is. Ieder kind is uniek en iedere gezinssituatie is verschillend. Bij Gastouderbureau Joekie nemen wij de tijd om samen met u te zoeken naar passende opvang. Hierbij kijken wij zoveel mogelijk naar uw opvoedingsideeën en wensen.

Nergens anders vindt u de toewijding en aandacht die wij u kunnen bieden. Met onze deskundige aanpak nemen wij u graag de zorg rondom kinderopvang uit handen. Dit doen wij door gastouders voor u te selecteren en begeleiden. Gastouderbureau Joekie ziet erop toe dat kinderen opgevangen worden in een veilige en pedagogisch stimulerende omgeving. Gastouders worden bij ons ingeschreven als zij voldoen aan de eisen in de Wet Kinderopvang. Hoe dit gebeurt leest u in het stukje over gastouders.

Wat doen wij?

  • Wij zoeken en selecteren de geschikte gastouder voor je gezin
  • Wij bevorderen de deskundigheid van onze gastouders
  • Wij ondersteunen ouders en gastouders in de zorg rondom kinderen
  • Wij zorgen voor de juiste overeenkomsten en administratie
  • Wij controleren de veiligheid en gezondheid bij de gastouderopvang
  • Wij helpen bij vragen rondom kinderopvangtoeslag
  • Wij coachen onze gastouders in Gezonde Kinderopvang
  • Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen in de kinderopvang branche
  • Wij verzorgen ieder jaar gezellige ontmoetingsdagen
  • Wij staan persoonlijk en oprecht voor je klaar

We stellen ons graag even voor!

Wie is Marjo?

Toen ik klein was wilde ik graag juffrouw en moeder worden. Na de KLOS (Kleuter Leidster Opleiding School) ben ik jarenlang kleuterjuf bij een peuterspeelzaal geweest. Nu meldt diezelfde generatie kinderen zich bij ons gastouderbureau aan om een lieve gastouder te vinden voor hun eigen kindjes. Dat is leuk! Hun eigen ouders zijn inmiddels opa of oma, net als ikzelf. In het weekend geniet ik ervan als mijn kleinkinderen Emma en Otis gezellig komen logeren en we samen gaan wandelen met onze labradoodle Pepper. Mijn kleinzoontje Otis komt doordeweeks mee naar het werk, net zoals Emma van kleins af aan. Ik bracht mijn eigen dochter toen ze jong was ook mee naar de peuterspeelzaal, dus ik ben niet anders gewend. Ze gaan geregeld mee op bezoeken bij gastouders. We werken dus echt mét kinderen en het is heel gezellig zo’n familiebedrijf. Ik geloof sterk dat alle kinderen hun eigen pad volgen. Ieder kind ontwikkelt zich in het eigen tempo. Heb vertrouwen in je kind, dan krijgt het vertrouwen in zichzelf

Wie is Janet?

Een Limburgse levensgenieter met Afrikaanse krullen. Ik ben de dochter van Marjo, getrouwd met mijn jeugdliefde David, het baasje van onze husky Nova en het meest trots op mijn titel als mama van Emma (2017) en Otis (2021). Ik ga van dromen naar doen, het liefst met 10 plannen tegelijkertijd. Vind het heerlijk om in de moestuin bezig te zijn en te proeven van puur natuur. De uurtjes samen met mijn kinderen gaf me uiteindelijk het laatste zetje dat ik nodig had om de training Gezonde Start te volgen. Hiermee kunnen we gastouders beter begeleiden in ‘Gezonde Kinderopvang’.
Ik hou van alle kleuren van de regenboog en de zon die de puntjes van mijn krullen blonder maakt. Ik word opstandig van onrecht, ben een eigenwijze optimist en vind het leuk dat de tijd alles altijd veranderd. Ik kan genieten van heerlijk eten, vooral als iemand anders het klaarmaakt. Ik hou van het leven en geef mijn kinderen mee dat het mooiste dat je kunt worden, jezelf is.

Hoe is Joekie ontstaan?

Toen het bedrijf waar Marjo destijds voor werkte vanuit een stichting naar een Holding ging en begon te reorganiseren, voelde ze dat dit niet meer bij haar paste. Ze besloot opnieuw te beginnen, voor zichzelf, klein en persoonlijk. In 2016 is Janet erbij gekomen en gingen we van eenmanszaak naar een echt hecht familiebedrijf. Emma en Otis gaan geregeld mee op bezoeken en als er een activiteit is, zijn er altijd helpende handen binnen de familie.

Toen Marjo in 2017 haar eigen gastouderbureau startte was de naam JOEKIE meteen besloten, en het past precies! Want Joekie is Marjo, en Marjo is Joekie. Het is haar bijnaam sinds ze een klein meisje was.

Gastouderbureau Joekie